پنل کاربری مشترکین تل کارت > راهنما > دانشنامه > استریسک چیست؟


استریسک چیست؟




چکیده:
VoIP( برگرفته از Voice over internet protocol ) به معنای (انتقال همزمان مکالمات تلفنی بر روی یک شبکه دیتا) که با نام IP تلفنی نیز از آن یاد می شود ، امکان استفاده از اینترنت برای مکالمات تلفنی را فراهم می نماید . در مقابل استفاده از خطوط تلفن سنتی ، VoIP از فن آوری دیجیتال استفاده می نماید و نیازمند یک اتصال broadband نظیر DSL است . VoIP یک روش برای تبدیل سیگنال های آنالوگ صوت به داده های دیجیتال است که از طریق اینترنت منتقل می شوند. یک روش مجازاً رایگان برای برقرای ارتباطات تلفنی در هر جای دنیا تبدیل کند. فقط کافی است هزینه ISP را بپردازید. هدف از این‌کار غلبه گام‌به‌گام بر چالش‌هایی است که انتقال ترافیک صوتی را برروی بستر نه چندان باکیفیت شبکه‌های محلی با خطر روبه‌رو می‌سازد. از این‌رو پیمودن این مسیر، لازمه تضمین موفقیت پروژه های VoIP سازمانی است. مکالمات تلفنی مبتنی بر IP، تفاوت‌های بنیادینی با ارتباطات داده دارند و کیفیت این مکالمات ارتباط تنگاتنگی با کارایی شبکه دارد. به‌طوری‌که هرگونه تاخیر در تبادلات سطح شبکه، افت کیفیت محسوسی را به همراه خواهد داشت. التزام مدیران شبکه به ارتقای کارایی LAN، خطوط و تجهیزات دسترسی به شبکه گسترده، و به‌کارگیری ابزارهای مدیریت و کنترل کیفیت، شرط موفقیت پروژه‌های VoIP استُ.
کلمات کلیدی:IP ،تلفن آنالوگ،ارتباطات تلفنی راه دور،Voip،انتقال همزمان،مکالمات تلفنی،رابط Web،ATA
مقدمه:
ارتباطات یکی از نیازهای حیاتی بشریت است و انسان همواره به دنبال ابداع فن آورهائی بوده است که بتواند با استفاده از آنان با سایر همنوعان خود ارتباط برقرار نماید . در گذشته ای نه چندان دور که انسان استفاده از اینترنت را تجربه نکرده بود ، ارتباطات محاوره ای صرفا" از طریق تلفن و به کمک خطوط PSTN ( برگرفته از Public Switched Telephone Network ) ، انجام می گردید . ابداع کامپیوترهای شخصی ، فن آوری های جدید ارتباطی نظیر تلفن های سلولی و نهایتا" اینترنت نمونه هائی در این زمینه می باشند که باعث شده است انسان بتواند با استفاده از سرویس های جدیدی نظیر نامه الکترونیکی ، چت و مواردی‌ دیگر با سایر افراد ارتباط برقرار نماید.
در حال حاضر می توانیم نظاره گر یک انقلاب واقعی در عرصه ارتباطات باشیم . هر شخص با استفاده از کامپیوتر و اینترنت می تواند با سایر افراد مورد علاقه خود ارتباط برقرار نموده ، داده ئی را مبادله و یا از طریق امکانات نرم افزاری موجود با یکدیگر گفتگو نمایند . ما نمی دانیم دقیقا" در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد ولی این را می دانیم که کامپیوتر دارای نقشی محوری و اساسی در این رابطه خواهد بود . اینترنت با سرعت بالا در همه جا استفاده خواهد شد و مردم با یکدیگر به صورت صوتی و تصویری ارتباط برقرار خواهند نمود .به هرحال ، رشد بی سابقه اینترنت در سالیان اخیر این نوید را می دهد که بتوان از زیرساخت موجود به عنوان یک گزینه مطلوب به منظور ارتباطات استفاده نمود . روشهای برقراری ارتباط تلفنی در حال تغییر است. امروزه برای برقراری ارتباط تلفنی راه دور اغلب از تکنولوژیی به نام VoIP استفاده می شود. شرکت های زیادی هستند که سرویس VoIP ارئه می دهند و پیوسته هم در حال افزایش هستند.
در حال حاضر شرکت های مخابراتی پیشگام در دنیا، پس از وقوف به امکانات بی پایان این تکنولوژی جدید، در حال تأسیس مراکز VoIP در سراسر دنیا هستند و فروش سیستمهای تلفن VoIP روز به روز در حال گسترش است. اگر شما تصمیم به پیاده سازی سیستم VoIP در سازمان خود دارید، ابتدا مشخص کنید که کدام یک از تجهیزات تلفنی فعلی تان را می توانید حفظ کنید. بدین ترتیب می توانید به میزان زیادی در هزینه ها صرفه جویی کنید. بسیاری از سیستم های تلفن دیجیتال با افزودن کم ترین سخت افزار و به روزرسانی نرم افزار دارای قابلیت آدرس دهی می شوند.
علاوه بر این شما باید مطمئن باشید که تمامی دستگاه های مورد استفاده شما مانند فکس، پردازشگر کارت اعتباری، سیستم های امنیتی و ... می توانند به صورت یکپارچه به سیستم تلفن VoIP شما متصل شود. توصیه می شود که هیچ گاه سعی نکنید با خریدن تلفن های VoIP دست دوم در هزینه ها صرفه جویی کنید. به خاطر داشته باشید که VoIP یک تکنولوژی جدید بوده و حتی ممکن است تجهیزات مربوط به یک سال قبل هم از رده خارج شده باشند. هم چنین هزینه نصب چه تلفن شما نو باشد چه دست دوم تفاوتی نمی کند، و حتی ممکن است در صورت استفاده از تلفن های دست دوم مجبور شوید هزینه خدمات بیش تری بپردازید.
VoIP چگونه کار می کند؟
متداولترین کاربرد VoIP برای موارد شخصی و استفاده در منازل ، سرویس های تلفنی مبتنی بر اینترنت است که با محوریت یک سوئیچ تلفن انجام می شود . با استفاده از فن آوری فوق ، استفاده کنندگان می توانند همچنان دارای یک شماره تلفن باشند . در چنین مواردی ممکن است از یک آداپتور نیز استفاده گردد. آداپتور فوق این امکان را دراختیار استفاده کننده قرارخواهد داد تا بتوانند از یک تلفن معمولی نیز استفاده نمایند .
در زمان استفاده از سرویس فوق ، مخاطب شما متوجه این موضوع نخواهد شد که شما از فن آوری VoIP استفاده می نمائید و قادر به تشخیص دقیق تفاوت سرویس فوق نسبت به یک تلفن سنتی نمی باشد . در گذشته ای نه چندان دور ، پیشگامان عرصه های علمی به این نتیجه رسیدند که می توان یک سیگنال را به صورت دیجیتال و در یک مسافت طولانی ارسال نمود . بدین منظور می بایست قبل از ارسال سیگنال ، آن را با استفاده از یک مبدل آنالوگ به دیجیتال(ADC) ، دیجیتال و سپس ارسال و در نقطه پایانی انتقال،با استفاده از یک مبدل دیجیتال به آنالوگ(DAC) مجددا" آن را به آنالوگ تبدیل نمود .فن آوری VoIP نظیر آنچه اشاره گردید کار می کند . در ابتدا ، صدای دیجیتال شده در بسته های اطلاعاتی قرار می گیرد و پس از ارسال در مقصد مجددا" به صوت تبدیل می گردد. با ذخیره اطلاعات به فرمت دیجیتال می توان بر روی آنان کنترل بهتری را اعمال نمود . مثلا" می توان آنان را فشرده ، مسیر آنان را تعیین و یا آنان را به یک فرمت جدید دیگر تبدیل نمود .
شبکه های مبتنی‌ بر پروتکل TCP/IP از بسته های اطلاعاتی IP تشکیل می گردند ،که شامل یک هدر ( برای کنترل ارتباطات ) و یک paylaod به منظور مبادله داده می باشند . فن آوری VoIP از بسته های اطلاعاتی IP به منظور حرکت در شبکه و رسیدن به مقصد نهائی استفاده می نماید .
نحوه برقراری ارتباط
با سیستم های VoIP به یکی از سه روش زیر می توان ارتباط تلفنی برقرار کرد:
۱) ATA (gateway) ((Analog Telephone Adaptor
ساده ترین روش برقراری ارتباط VoIP با استفاده از ATA)Analog Telephone Adaptor)ها که gateway هم نامیده می شوند، می باشد. این ابزارها این امکان را به شما می دهند که از تلفن های آنالوگ استاندارد فعلی تان استفاده کنید(اگر هنوز از تلفن های آنالوگ استفاده می کنید). به آسانی می توانید handset استانداردتان را به ATA متصل کنید، سپس ATA را به کامپیوتر یا ارتباط اینترنت تان وصل کنید. با این کار قادر به برقراری ارتباط VoIP خواهید بود. ATA سیگنال آنالوگ را از تلفن استاندارد شما می گیرد و آن را به سیگنال دیجیتال آماده برای انتقال در بستر اینترنت تبدیل می کند. همراه برخی ATAها یک نرم افزار هست که روی کامپیوتر load می شود و شما را قادر می سازد که آن را برای VoIP با دقت پیکربندی کنید.
۲) IP Phones
دارای یک کانکتور RJ ۴۵ Ethernet به جای کانکتورهای استاندارد RJ ۱۱ هستند. این تلفن ها تمام نرم افزارها و سخت افزارهای لازم برای برقراری ارتباطات VoIP را به صورت built-in دارند. مستقیمأ به روتر شما وصل می شوند و یک ورودی سریع و مقرون به صرفه به دنیای VoIP فراهم می کنند.
۳) کامپیوتر به کامپیوتر
این روش آسان ترین روش استفاده از تکنولوژی VoIP است. شرکت های زیادی هستند که نرم افزارهای مقرون به صرفه ای ارائه می دهند که می توانید برای این نوع VoIP از آن ها استفاده کنید. معمولاً تنها مبلغی که باید پرداخت کنید فقط هزینه ماهانه ISP است. تمام آن چه که نیاز دارید یک میکروفون،بلندگو، یک کارت صدای مناسب و یک ارتباط اینترنت با سرعت مناسب است.
شرکت های تلفنی بزرگ امروزه با استفاده از VoIP هزاران تماس تلفنی راه دور را از طریق یک circuit switch به درون یک IP gateway مسیردهی می کنند. این داده ها در طرف دیگر توسط یک gateway دریافت شده و سپس با یک circuit switch محلی دیگر مسیردهی می شود. هر روزه شرکت های بیش تری سیستم های تلفنی VoIP را نصب می کنند و تکنولوژی VoIP در حال رشد است.
نحوه ایجاد یک اتصال VoIP
برای ایجاد یک ارتباط مبتنی بر VoIP ،‌ می بایست مراحل زیر را دنبال نمود ( تمامی مراحل می بایست به صورت بلادرنگ انجام گردد).
تبدیل سیگنال آنالوگ به دیجیتال : تبدیل سیگنال صوتی آنالوگ به سیگنال دیجیتال ( مجموعه ای از صفر و یک ) توسط یک مبدل آنالوگ به دیجیتال ( ADC )
فشرده سازی سیگنال دیجیتال : پس از تبدیل سیگنال صوتی به دیجیتال ، بیت های موجود می بایست بر اساس یک فرمت مناسب فشرده تا آماده ارسال گردند . در این رابطه از پروتکل های متعددی استفاده می گردد . PCM و استاندارد ITU-T G.711 نمونه هائی در این زمینه می باشند .
استفاده از یک پروتکل بلادرنگ : در این مرحله ، بسته های صوتی در بسته های اطلاعاتی و با استفاده از یک پروتکل بلادرنگ ( عموما" RTP بر روی UDP ) قرار می گیرند.
استفاده از یک پروتکل سیگنالینگ : در این مرحله لازم است از یک پروتکل سیگنالینگ به منظور فراخوانی کاربر استفاده گردد . پروتکل ITU-T H323 نمونه ای دراین زمینه می باشد .
تبدیل سیگنال دیجیتال به آنالوگ : در سمت گیرنده ، می بایست بسته های اطلاعاتی از یکدیگر مجزاء ، داده ها استخراج و به سیگنال های صوتی آنالوگ تبدیل و در نهایت برای کارت صدا و یا تلفن ارسال گردند .
چالش های امنیتی VoIP
با توجه به این که فن آوری VoIP در ارتباط با اتصال اینترنت است و از آن استفاده می نماید ، مشکلات و مسائل امنیتی در ارتباط با کامپیوتر متصل شده به اینترنت می تواند سرویس فوق را نیز تحت تاثیر قرار دهد. فن آوری VoIP هنوز جوان است و بحث های مختلفی در خصوص ظرفیت ریسیک پذیری آن وجود دارد . مهاجمان ممکن است قادر به انجام فعالیت هائی نظیر قطع مکالمه تلفنی ، استراق سمع ، برنامه ریزی و هدایت حملات مبتنی بر مهندسی اجتماعی با بررسی Caller ID و در نهایت از کار انداختن سرویس فوق باشند . فعالیت هائی که مستلزم استفاده از حجم بالائی از منابع شبکه است ، نظیر دریافت فایل های حجیم ، بازی های online ، استفاده از محتویات چندرسانه ای ( صوت و تصویر ) ، می تواند سرویس VoIP را تحت تاثیر قرار دهد .
در زمان استفاده از فن آوری VoIP ممکن با مسائل دیگری که در ارتباط با روتینگ تلفن بر روی اتصال broadband اینترنت است نیز برخورد نمائیم . برخلاف خطوط تلفن سنتی ، که امکان استفاده از آنان حتی در صورت قطع برق وجود دارد ، سرویس VoIP در چنین مواردی غیرقابل استفاده می گردد و ممکن است مسائل خاصی را برای سیستم های امنیتی منازل و یا دستیابی به شماره تلفن های اضطراری به دنبال داشته باشد .
نحوه حفاطت
در زمان استفاده از سرویس فوق لازم است به موارد زیر توجه گردد :
بهنگام نگه داشتن نرم افزارها : در صورتی که تولید کنندگان نرم افزار برای سیستم عامل دستگاه مورد نظر نسخه های بهنگام شده ای را ارائه داده اند ، می بایست در اولین فرصت نسبت به نصب آنان اقدام گردد . نسخه های بهنگام شده ممکن است فرآیند بهنگام سازی را در سطح Firmware انجام دهند . با بهنگام سازی نرم افزارهای موجود ، پیشگیری لازم در خصوص برخی حملات برنامه ریزی شده با هدف بهره گیری از نقاط آسیب پذیر انجام خواهد شد.
استفاده و بهنگام سازی نرم افزارهای آنتی ویروس : برنامه های ضد ویروس قادر به تشخیص و حفاظت کامپیوتر شما در مقابل ویروس های شناخته شده می باشند. با توجه به این واقعیت که مهاجمان به صورت مستمر اقدام به نوشتن ویروس های جدید می نمایند ، لازم است که این نوع نرم افزارها همواره بهنگام باشند .
استفاده از گزینه ها و تنظمیات امنیتی : برخی از ارائه دهندگان سرویس VoIP ، امکان رمزنگاری اطلاعات را نیز به عنوان یک سرویس دیگر در اختیار مشتریان خود قرار می دهند . در صورت وجود نگرانی در خصوص تعرض به حریم خصوصی خود ، می توان از این ویژگی و سایر گزینه های موجود در این رابطه استفاده نمود .
نصب و یا فعال نمودن یک فایروال : فایروال ها با بررسی بسته های اطلاعاتی می توانند یک سطح حفاظتی مناسب در خصوص فیلتر نمودن برخی کدهای مخرب جهت ورود به سیستم شما را انجام دهند . برخی از سیستم های عامل به همراه یک فایروال ارائه می گردند. در چنین مواردی لازم است از فعال بودن آنان اطمینان حاصل نمود .
بررسی تنظیمات امنیتی : هم کامپیوتر شما و هم تجهیزات و نرم افزارهای ارائه شده جهت استفاده از سرویس VoIP ،‌ امکانات و گزینه های متفاوتی را در اختیار شما قرار می دهند . فعال نمودن برخی گزینه ها ممکن است ضریب آسیب پذیری شما را در مقابل حملات افزایش دهد . بنابراین لازم است گزینه های غیرضروری را غیرفعال نمود . پیشنهاد می گردد تنظیمات امنیتی به دقت بررسی گردد و صرفا" گزینه هائی انتخاب شود که ضمن تامین اهداف عملیاتی ، باعث افزایش ضریب آسیب پذیری شما نگردد .
مزایای VoIP
از آن جایی که با استفاده از VoIP شما از هر جایی که به پهنای باند مناسب دسترسی داشته باشید، می توانید ارتباط برقرار کنید، کاربران می توانند هنگام مسافرت ATAها یا IP Phoneهایشان را همراه داشته باشند و به تمام خدماتی که تلفن خانگی شان ارائه می دهد دسترسی داشته باشند.
برخی افراد از یک soft phone برای دسترسی به سرویس VoIPشان استفاده می کنند. یک soft phone یک نرم افزار ویژه است که سرویس VoIP را به کامپیوتر یا laptop شما load می کند. این برنامه ها این امکان را به شما می دهد که از طریق laptopتان از هرجای دنیا که به یک ارتباط با پهنای باند مناسب دسترسی داشته باشید ارتباط تلفنی برقرار کنید.
اغلب شرکت های تلفنی سنتی هزینه سرویس های اضافی را در صورت حساب شما می گنجانند. در حالی که اگر از سرویس دهنده های VoIP استفاده کنید، این سرویس ها استاندارد به حساب می آید. سرویس هایی مثل:
▪ Caller ID
▪ Call Waiting
▪ Call Transfer
▪ Repeat Dialing
▪ Return Call
▪ Three-way Dialing
بعضی از سرویس دهندگان VoIP مزایای بیش تری در مورد فیلتر کردن تماس های تلفنی ارائه می دهند. این قابلیت های اضافی به شما این امکان را می دهد که در مورد چگونگی انتقال تماس های تلفنی بر اساس اطلاعات Caller ID تصمیم گیری نمائید. این قابلیت ها به شما امکان انجام کارهای زیر را می دهد:
۱) انتقال تماس تلفنی به یک شماره تلفن خاص (Forwarding)
۲) ارسال مستقیم تماس به Voicemail
۳) ارسال پیغام اشغال بودن مشترک به تماس گیرنده
۴) امکان سرویس در دسترس نبودن مشترک
بسیاری از سرویس های VoIP امکان بررسی Voicemail شما را از طریق اینترنت و یا توسط فایل پیوست نامه الکترونیکی که به کامپیوتر یا PDA شما ارسال شده است را می دهد. در هنگام تهیه سرویس VoIP از سیستم تلفن و سرویس دهنده VoIP در مورد قابلیت های آن ها و هزینه خدمات سوال کنید.
برای مدیران شبکه، سیستم تلفن VoIP به این معنی است که به جای دو شبکه تنها با یک شبکه روبرو هستند. جابجایی سیستم VoIP نیز به آسانی صورت می گیرد. این بدین دلیل است که اکثر سیستم های تلفن مورد استفاده در شبکه VoIP دارای رابط Web بوده و به راحتی توسط مدیر شبکه قابل مدیریت هستند. پروسه MAC(Move, Add, Change) به راحتی قابل انجام خواهد شد و لازم نیست برای هر بار انجام MAC با سرویس دهنده تان تماس بگیرید. تمام این ها به معنای هزینه کم تر برای سازمان شما می باشد.
یکی دیگر از منافعی که برای شرکت های دارای VoIP می تواند وجود داشته باشد این است که شعب سازمان ها می توانند در سرتاسر دنیا پراکنده شده باشند و نیازی به مجتمع بودن آن ها نیست.
مزایای استفاده از VoIP نسبت به PSTN
در زمان استفاده از خطوط PSTN ، کاربران عملا" هزینه زمان استفاده شده توسط شرکتی که مدیریت خط PSTN را برعهده دارد ،‌ پرداخت می نمایند و هر اندازه که بیشتر با تلفن صحبت نمایند هزینه بیشتری را نیز می بایست پرداخت نمایند. علاوه بر این ، نمی توان بطور همزمان با بیش از یک شخص گفتگو نمود .در فن آوری VoIP می توان هر زمان و با هر شخص گفتگو نمود . کافی است که در آن مقطع زمانی سایر افرادی که شما می خواهید با آنان گفتگو نمائید نیز به اینترنت متصل شده باشند . مکالمه برقرار شده تا زمان دلخواه ( مستقل از هزینه های مربوطه ) می تواند ادامه یابد. علاوه بر این ، می توان در یک زمان با چندین نفر گفتگو نمود . در زمان گفتگو با سایر افراد و بطور همزمان می توان با آنان داده ئی ( نظیر تصاویر ، نمودارها و تصاویر ویدیوئی ) را نیز مبادله نمود .
چرا تاکنون از این فن آوری در ابعاد گسترده ای استفاده نشده است ؟
در این بخش لازم است به برخی مسائل حاصل از ائتلاف بین معماری VoIP و اینترنت اشاره گردد. مبادله داده صوتی می بایست به صورت بلادرنگ و بدون توقف انجام گردد و این موضوع با معماری نامتجانس اینترنت که ممکن است از تعدادی روتر ( ماشین هائی که مسیریابی بسته های اطلاعاتی را انجام می دهند ) به منظور مسیریابی بسته های اطلاعاتی استفاده نماید، همخوانی نداشته و می تواند باعث بروز مسائل خاصی نظیر افزایش زمان RTT ( برگرفته Round Trip Time ) گردد . بنابراین ، می بایست با اعمال تغییرات لازم و بکارگیری فن آوری های دیگر ، زمینه استفاده موثر از فن آوری VoIP را فراهم نمود .
مشکلات ارتباطات تلفنی مبتنی
اساساً مشکلات ارتباطات تلفنی مبتنی ‌بر IP را می‌توان در سه گروه جای داد: مشکلات شبکه، پیکربندی تجهیزات و ناهماهنگی در سیگنالینگ، و مشکلات موجود در سمت رابط‌های آنالوگ تلفن. مهم‌ترین مشکلات ناشی از شبکه عبارتنداز:(Delay) تاخیر:حدفاصل زمانی ارسال تا دریافت بسته‌های صوتی است که در صورت فرارفتن از یک میزان مشخص، امکان تشخیص مکالمات را دشوار می‌کند.
نوسانات تاخیر: (Jitter) نوسان در زمان انتقال بسته‌ها، می‌تواند به حذف آن‌ها در سیستم‌های VoIP بینجامد. این عامل مخرب معمولاً ناشی از بروز پدیده تراکم (Congestion) در داخل شبکه است.
- تخریب بسته‌ های صوتی: (Packet Lose) خرابی‌ها و خطاهای تجهیزات شبکه می‌تواند به تخریب و حذف بسته‌های صوتی منجر شود. این موضوع در مورد مکالمات تلفنی، به معنی از دست‌رفتن بخشی از مکالمه است.
دشواری‌های ناشی از پیکربندی نادرست یا نامناسب تجهیزات و سیگنالینگ میان آن‌ها نیز در دو گروه قابل‌تفکیک هستند.
- پیکربندی تجهیزات انتهایی: VoIP گزینش نادرست نوع کدکننده (CODEC) و مکانیسم‌های جبران‌سازی بسته‌های تخریب شده در شبکه، می‌تواند به کاهش کارایی کمک کند.
تنظیمات روترها و دیواره آتش: ترافیک صوتی درصورت تنظیم‌نبودن یک روتر یا دیواره آتش در پشت آن به دام خواهد‌افتاد. بنابراین تسهیل عبور این ترافیک از داخل عناصر فوق، الزامی است.
مشکلات موجود در سمت رابط‌های آنالوگ تلفنی درواقع همان‌هایی است که سال‌ها مهندسان شبکه‌های تلفنی را به خود مشغول نموده‌اند. در راس این مشکلات، پدیده انعکاس (Echo) و نویز (Noise) قرار دارند که با انتقال به محیط دیجیتال، آثار تخریبی آن‌ها بیشتر شده است. سیاست کلی حذف این موارد، در حد فاصل شبکه IP و بخش آنالوگ است.
نتیجه گیری:
امروزه برای برقراری ارتباط تلفنی راه دور اغلب از تکنولوژیی به نام VoIP استفاده می شود. این سرویس برای انتقال مکالمات از طریق شبکه اینترنت به جای شبکه سنتی مخابراتی ایجاد شده است. اگر تاکنون چیزی راجع VoIP نشنیده اید، خواندن این مقاله نظر شما را درباره این که ارتباطات تلفنی راه دور چگونه انجام می شود و آینده ارتباطات تلفنی چه خواهد بود، تغییر میدهد. VoIP یک روش برای تبدیل سیگنال های آنالوگ صوت به داده های دیجیتال است که از طریق اینترنت منتقل می شوند. در واقع روشی که با آن می توان ارتباطات هم زمان چه به صورت صوت یا تصویر و... را برقرار کرد. البته قبل از به وجود آمدن این روش راههای دیگری هم بوده اما با کشف این روش تحولی عظیم در هزینه ها صورت گرفت که قابل مقایسه با هزینه های ارتباطی قبل نیست.این نکته نیز دارای اهمیت میباشد که تکنولوژی Voip با کوچکترین تغییر در ابزارهای سنتی قابل راه اندازی می باشد. از آن جایی که با استفاده از VoIP شما از هر جایی که به پهنای باند مناسب دسترسی داشته باشید، می توانید ارتباط برقرار کنید، کاربران می توانند هنگام مسافرت ATAها یا IP Phoneهایشان را همراه داشته باشند و به تمام خدماتی که تلفن خانگی شان ارائه می دهد دسترسی داشته باشند.البته از این فناوری در ابعاد گسترده ای استفاده نشده است زیرا مبادله داده صوتی می بایست به صورت بلادرنگ انجام گردد و این موضوع با معماری نامتجانس اینترنت که ممکن است از تعدادی روتر به منظور مسیریابی بسته های اطلاعاتی استفاده نماید، همخوانی نداشته و می تواند باعث بروز مسائل خاصی نظیر افزایش زمان RTT ( برگرفته Round Trip Time ) گردد. مشکلات ارتباطات تلفنی مبتنی ‌بر IP را می‌توان در سه گروه جای داد: مشکلات شبکه، پیکربندی تجهیزات و ناهماهنگی در سیگنالینگ، و مشکلات موجود در سمت رابط‌های آنالوگ تلفن.
مزایای سیستم تلفنی یا مرکز تماس استریسک :
تماس اینترنتی :

هزینه تماس های (شرکت - سازمان - اداره - کارخانه و ...) خود را تا 60٪ کاهش دهید این ماژول قابلیت گذاشتن داخلی ها روی اینترنت را دارا میباشد شما میتوانید با منزل یا دفتر خود در هر جای دنیا تنها با گرفتن شماره داخلی ارتباط برقرار کرده و هزینه تماس های بین شهری و کشوری و موبایل خود را کاهش دهيد.
ايجاد شماره هاي داخلی : (Extensions)
بنا به نیاز خود میتوانید داخلی های دلخواه را با پروتکل SIP و IAX درست نمائيد.
تجهیزات منزل یا محل کار خودتون رو کنترل کنید :
با یک پیامک و یا یک تماس به سرور استریسک میتونید دستور بدین که چراغ ها - کولر - مایکروفر - کامپیوتر و یا حتی درب پارکینگ منزل یا محل کار خودتون رو باز و بسته و یا روشن و خاموش کنید.
صندوق صوتی : (Voice Mail)
قابلیت فعال کردن صندوق صوتی برای هر داخلی که در صورت جواب ندادن داخلی ها تماس به صندوق صوتی هدایت بشه.ا
انتقال تماس ها : (Follow Me & Divert)
انتقال تماس ها- در صورت جواب ندادن اپراتور یا شخص مربوطه بر روی داخلی دیگر یا شماره موبایل و ... .ورود افراد رو به مراکز مهم کنترل کنید :بعد از اینکه شخصی که قصد ورود به سازمان یا دفترتون رو داره کلمه عبورش رو وارد کرد شما میتونید با استفاده از کد DTMF درب های امنیتی رو باز کنید.

تماس های خارجی :

مدیریت تمام تماس های خارجی و محدود کردن تمام مکالمات و یا یکسری از داخلی ها و گذاشتن پیش شماره جهت ارتباط به خط شهری.

تماس های ورودی :

مدیریت تمام تماس های ورودی و هدایت آنها و یا بخشی از تماس ها که بستگی به تعداد خطوط دارد به سمت یک داخلی خاص یا یک گروه خاص (پشتیبانی ، فنی ، فروش و غیره ... .)

تعیین زمان کاری :

شما میتوانید برای تماس های ورودی به سیستم - الگوهای متفاوتی بکار ببرید به طور مثال میخواهید در زمان ساعت کاری تماس های ورودی به یک IVR خاص هدایت شده و بعد از پایان ساعت کاری تمام تماس ها به یک IVR دیگه - مبنی بر اینکه ساعت کاری شرکت به اتمام رسیده و .... . برای تماس های ورودی پخش خواهد شد.

منوی منشی دیجیتال : IVR

پیامی است که قبلا ضبط شده و برای تماس گیرنده پخش میشود و از وی درخواست کلیدی از تلفن برای اتصال با دیگر بخش های سیستم مینماید سپس تماس به مقصد مورد نظر هدایت شده (فروش ، پشتیبانی ، فنی ، مالی و غیره .... .)

ایجاد گروه پاسخگو :

قابلیت ایجاد گروه های مختلف و قرار دادن تعدادی از داخلی ها درون یک گروه خاص مثلا ایجاد گروه فروش و قرار دادن 5 یا 10 و یا حتی تعداد بیشتری از داخلی ها در داخل گروه فروش و به محض اینکه تماس ها به این گروه وصل شده میتوانیم مشخص کنیم که همه داخلی ها با هم زنگ خورده و یا به نوبت و یا به صورت رندوم باشد.

راه اندازی قصه گو و موزیک سرور :

شما میتونید روی سرور استریسک داستانهای مختلف قرار بدهيد و یا موزیک های متفاوت و روی ivr تعریف کنید که مثلا اگه میخواهید داستان یا قصه گوش بدین عدد 1 رو شماره گیری فرمایید و اگه میخواهید موزیک پخش بشه عدد 2 رو شماره گیری فرمایید. که بازم برای هر کدوم از این بخش ها میتونید زیر مجموعه های دیگه ای هم تعریف کنید .

صف انتظار : (Queue)

هرگاه بخواهیم با تعداد محدودی از منشی ها به تماس گیرندگان زیادی پاسخ دهیم یک صف انتظار تشکیل داده تا وقتی که تمام منشی ها مشغول هستند تماس گیرنده ها در صف انتظار نگه داشته و در صورت آزاد شدن هر منشی تماس به وی منتقل شود .
ارسال پیام :گاهی اوقات نیاز است که یک پیغام خاصی برای تعدادی از کاربران ارسال شود .
مرکز تماس : (Call Center)این ماژول جهت انجام تماس های تبلیغاتی خودکار و یا بازاریابی میباشد.

تلفن گیم و وب گیم :

راه اندازی تلفن گیم برای برنامه های مختلف صدا و سیما و حتی مشتریانی که در صف انتظار ماندند به دلیل ترافیک زیاد سرور که سرگرمشون کنیم . و راه اندازی بازی تحت وب که کاربر با استفاده از اعداد و بازی کردن با اونها بتونه از طریق وب بازی دلخواه خودش رو انجام بده.

ماژول پیام فوری :

این ماژول یک پیام رسان (Chat) بسیار محبوب میباشد که پس از نصب این برنامه یک سرور پیام رسان همانند سرویس های Google Talk , Yahoo Mesenger و یا موارد مشابه را داشته باشیم . از قابلیت های این نرم افزار میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
گفتگوی متنی (Chat) با یکدیگر - تبادل فایل با یکدیگر - تماس با داخلی طرف مقابل با زدن یک دکمه
ارتباط تصویری بر روی سرور :قابلیت تماس تصویری از طریق Video Phone یا سافت فون با یکدیگر.
رکورد یا ضبط مکالمات تلفنی : (System Recording) قابلیت رکورد تمامی تماس ها برای مراکز حساس و مهم .

اتاق انتظار :

نگه داشتن مشتریان در اتاق انتظار جهت ارتباط با بخش های دیگر و یا انتقال آن تماس به داخلی یا گروه کاربری دیگر و پخش موزیک انتظار برای اشخاصی که در اتاق انتظار هستند.

تماس بیسیم و متحرک :

گوشی خودتون رو به بیسیم مخابراتی تبدیل کنید . شما میتونید یه داخلی رو روی گوشی خودتون تنظیم کنید و کافی هست که گوشیتون به اینترنت (شرکت یا سازمان و یا یکی از اپراطورها مثل رایتل -همراه اول - ایرانسل ) وصل باشه بعدش هر کی شماره داخلی شما رو بگیره گوشی موبایلتون زنگ میخوره . تمام تماس های شما از بستر اینترنت انتقال داده میشه و هر چقدر دوست دارید میتونید با همکار یا دوستان خود صحبت کنید . توی پارک یا توی خیابان درحال قدم زدن یا حتی در حال ماشین سواری .

ماژول پیجینگ :

صدا کردن یک نفر یا شخص خاصی توسط یکی از منشی ها و پخش آن در تمام بلند گو های تلفن ها
قابلیت اتصال به انواع سوییچ ها و نرم افزاری ها متداول :مایتل ، الکاتل ، اریکسون ، پاناسونیک سانترال ، روتر ، تنور ، لینک ، شیرپوینت ، اوراکل ، Mssql ، Mysql
مانیتورینگ تماس ها :ماینتور کردن تماس های مختلف و ارائه گزارش که چه داخلی های به چه شماره هایی تماس گرفته اند و یا اینکه چه شماره های با چه داخلی هایی تماس گرفته اند.
ماژول تشخیص صدای خودکار : - تشخیص اعداد و فرامین صوتی از پشت خط تلفن - دقت تشخیص بسیار بالا - اپراتور خودکار جهت متصل نمودن تلفن ها با گفتن نام فرد یا شماره داخلی .
مدیریت تماس های از دست رفته :قابلیت ارسال تماس های از دست رفته به پست الکترونیکی شما و یا خبر رسانی از طریق پیامک.
پیامک بزنید به سرور که سرور با شما تماس بگیره :
شما میتونید به سرور استریسک پیامک بزنید و بعدش سرور به صورت اتوماتیک با شما تماس میگیره و شما رو به ivr وصل میکنه و بعدش میتونید هر داخلی دوست داشتید بگیرید و با بخش های مختلف تماس حاصل فرمایید. و حتی میتونید از طریق خط شهری که به سرور وصل هست تماس ها تون رو بگیرید .

تماس ها ورودی و خروجی خودتون رو مدیریت کنید :

شما میتونید برای تماس هاتون محدودید بزارید . مثلا هر داخلی تا 5 دقیقه بتونه مکالمه داخل شهری داشته باشه یا تماس بین اللمللی نتونه داشته باشه یا فقط چند تا داخلی خاص بتونن تماس های بین اللملل داشته باشند . و حتی در صورتی که در خارج از زمان اداری بودید میتونید تعریف کنید که تماس گرفته شده با سیستم رو به سمت موبایل شما و یا شماره منزل خود هدایت کنید که هیچ تماسی رو از دست ندهید.

سیستم اعلام هشدار استریسک :

قابلیت اتصال به انواع نرم افزار های مانیتورینگ شبکه جهت ارسال اخطار که میتونه از طریق پیامک و یا تماس صوتی به مدیران شرکت ها یا سازمانها و ارگانهای دولتی در صورت بروز مشکل یا خطر که برای تجهیزات به وجود آمده.
شماره گیر سریع و خودکار :شما میتونید تعریف کنید که اگه من مثلا شماره ۷ رو گرفتم به صورت خودکار سرور استریسک شماره موبایل 0920123456789 رو برام شماره گیری کنه .
مرکز اورژانس سیار :راه اندازی مرکز تماس اورژانس سیار با استفاده از GSM Modemاطلاع رسان برای فروشگاه های اینترنتی :قابل استفاده در فروشگاه های اینترنتی در صورتی که کسی محصول رو خرید از طریق سایت سرور استریسک از طریق پیامک یا تماس تلفنی صاحب فروشکاه اینترنتی رو از این موضوع باخبر کنه .
ایستگاه رادیویی :استفاده استریسک در کنار تجهیزات بیسیم و ارتباط استریسک با انواع ایستگاه های رادیویی.
استریسک یا ساعت هوشمند :سیستم تلفنی استریسک خود رو به ساعت هوشمند بیدار باش تبدیل کنید . شما میتونید هر روز صبح با استفاده از استریسک سر ساعت ۶ صبح از خواب بیدار شید. حتی میتونید تعریف کنید که روزهای شنبه تا پنچ شنبه ساعت ۶ صبح و جمعه ها ساعت ۹ صبح از طریق تماس تلفنی بیدار کنه .
سیستم اخبار و اطلاع رسانی استریسک :شما میتونید توی استریسک بگین که هر روز ساعت ۷ صبح اطلاعات بازار بورس - ترافیک - پروازهای داخلی و خارجی و حتی آب و هوا رو براتون پخش کنه یا از طریق پیامک به شما اطلاع رسانی کنه .
موزیک انتظار :پخش موزیک انتظار بر حسب ماه های مختلف سال که موزیک های مختلفی برای افراد تماس گیرنده پخش کنه موقعی که در صف انتظار جهت برقراری به اپراطور هستند.
فروش بلیت تلفنی :قابل استفاده در پایانه های مسافربری جهت فروش و رزرو بلیط از طریق تلفن به مسافران.
استریسک در بانک ها :میتونید یه پیغام صوتی رو برای تعداد زیادی از مشتریان ارسال کنید که میتونه اون فایل صوتی شامل تسهیلات باشه یا بدهی های معوقه مشتریان بانک ها که از این طریق خبر رسانی کنه.
استریسک در بیمارستان و مراکز درمانی :پزشک مربوطه اول هر هفته اطلاعات خودش رو توی سیستم ثبت میکنه و بیمار وقتی با سیستم تماس میگیره و دکتر مربوطه رو میگیره یه فایل صوتی برای بیمار پخش میشه که دکتر مربوطه روزهای فلان و ساعت فلان تشریف دارند.
ایمیل سرور : (Email Server) راه اندازی ایمیل سرور برای کارکنان و کارمندان یک سازمان و یک دفتر و نهادهای مختلف دولتی و خصوصی
فکس سرور قدرتمند : (Fax Server) قابلیتهای برجسته این سیستم عبارتند از :ارسال گروهی فکس به صورت اتوماتیک، تعریف دفترچه تلفن گروه بندی شده، دریافت و ذخیره فکس به صورت فایل tif با کیفیت عالی به همراه تاریخ و ساعت ارسال، دریافت، موضوع، فرستنده، گیرنده و گروه نمابرارسال و دریافت اصل فایل به صورت رنگی بایگانی بسیار عالی و گروه بندی شده فکس ها نگهداری کلیه فکس های ارسالی و دریافتی آرشیو نمودن خودکار نمابرها به صورت سالانه گزارش جامع از فکس های ارسالی موفق و ناموفق جستجو بر روی تاریخ ، موضوع ، گیرنده ، فرستنده و محتوای کلیه فکس های دریافتی و ارسالی چاپ خودکار نام مرکز به همراه تاریخ و ساعت ارسال نمابر و شماره صفحه بر روی کلیه صفحات ارسالی قابلیت برنامه ریزی و تنظیم سیستم برای تعداد تلاش برای ارسالهای تکی و گروهی تنظیم پخش آلارم صوتی هنگام دریافت و ارسال موفق نمابرتنظیم نام و شناسنامه نمابرآلارم گرافیکی جهت اعلام فکس های دریافتی جدید دیده نشده تنظیم خاموش نمودن اتوماتیک سیستم بعد از اتمام ارسال گروهی فکس ها تنظیم اجرای خودکار برنامه و زمانبندی کاری بی نیاز از خرید و پرداخت هزینه های نگهداری و تعمیرات دستگاه فکس مودم نیاز به خرید و استفاده از اسکنرعدم نیاز به چاپ نمابره کاهش مصرف برق با توجه به مصرف بالای دستگاههای فکس ارائه بالاترین کیفیت در ارسال و دریافت و نمایش فکس افزایش قابل ملاحظه سرعت ارسال و دریافت نمابر قابلیت کار به صورت نسخه تکی و تحت شبکه تعریف جامع سطوح دسترسی پنل پیشرفته مدیریتی تحت وب قابلیت اتصال به سایر سامانه های سازمانی از جمله اتوماسیون اداری قابلیت اتصال به سایر نرم افزارها و بانکهای اطلاعاتی قابلیت ارسال تا 100 فکس همزمان بسته به قدرت خطوط قابلیت اتصال به کلیه خطوط شهری PSTN , E1 قابلیت کنترل از راه دور سیستم تحت اینترنت تعریف کاربرهای مختلف جهت login به نرم افزار.


آیا این پاسخ به شما کمک کرد?

افزودن به مورد علاقه ها افزودن به مورد علاقه ها    پرینت این مقاله پرینت این مقاله

در همین زمینه